Pleister verbrandt vetreserves

Ben jij die hardnekkige vetrolletjes ook meer dan zat? Volgens een studie met muizen van de Universiteit van North Carolina kun je door het plakken van een pleister het overtollige vet laten verdwijnen!

Rubriek: Food > Food Datum: 09-02-2018

Lees meer

Dietisten en consumenten denken anders

De meningen van consumenten en diëtisten over wat wel en niet gezond is, lopen hier en daar nogal uiteen. Dit blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek van Ruigrok NetPanel en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Rubriek: Food > Food Datum: 09-12-2016

Lees meer

Foodblogs bij vrouwen populair

Eén op de tien vrouwen leest foodblogs

Rubriek: Food > Food Datum: 05-10-2016

Lees meer

Vetarm dieet leidt niet altijd tot gewichtsverlies

Het volgen van een vetarm dieet leidt niet tot een significante afname van het gewicht in vergelijking met een dieet zonder een beperkte calorie-inname, met gezonde vetten zoals noten en olijfolie.

Rubriek: Food > Food Datum: 13-06-2016

Lees meer

Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten

Uit onderzoek van de Foodsisters blijkt dat 83% van de Nederlanders geen idee heeft van de hoeveelheid suiker die zij dagelijks eten. Een zorgelijke situatie vinden de Foodsisters, aangezien ons land wat betreft suikerconsumptie op nummer drie van de wereldwijde ranglijst staat.

Rubriek: Food > Food Datum: 18-04-2016

Lees meer

Volkoren brood, ‘daar zit wat in’

Volkoren brood heeft sinds jaar en dag een reputatie als bijna onmisbaar gezondheidsvoedsel. Zo denken veel mensen dat ze alleen maar voldoende vezels binnenkrijgen als ze dagelijks volkorenbrood eten.

Rubriek: Food > Food Datum: 03-03-2016

Lees meer

Vruchtensap ‘voor de dagelijkse portie fruit’

Iedereen weet dat fruit gezond is, maar de meeste sappen in de supermarkt zijn fruitconcentraten, aangelengd met water. En dat is heel wat anders dan een versgeperste appel of peer.

Rubriek: Food > Food Datum: 01-03-2016

Lees meer

Margarine ‘voor het hart en de vaten’

Veel mensen denken dat ze met het smeren van kunstboter (want dat is margarine) heel gezond bezig zijn. Dit is te danken aan agressieve reclamecampagnes van de fabrikanten.

Rubriek: Food > Food Datum: 29-02-2016

Lees meer

Primeur in het glutenvrije versschap

YAM en Ralph Moorman ontwikkelen samen glutenvrij desembrood.

Rubriek: Food > Food Datum: 24-11-2015

Lees meer

Gezond leven doe je zo

Na het overweldigende succes van Het Groene Smoothie Boek komen Jennifer en Sven, oprichters van de populaire website Voedzaam & Snel, nu met Gezond leven doe je zo!. Een compleet lifestyleboek over gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven. Het boek werd gisteren in aanwezigheid van health bloggers en pers gepresenteerd.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-07-2015

Lees meer

6 mei: Wereld Anti Dieet Dag

Woensdag 6 mei is het Wereld Anti Dieet Dag. Mensen worden opgeroepen om niet aan de lijn te doen of om op de weegschaal te gaan staan, maar vooral om lekker en gezond te eten en met plezier te bewegen. Er wordt ook stilgestaan bij alle mensen die gestorven zijn of blijvend letsel hebben opgelopen als gevolg van het slankheidsideaal. Bekend is dat lijngedrag een belangrijke trigger kan zijn voor het ontstaan en in stand houden van eetbuien en regelmatig lijnen juist leidt tot een toename in gewicht. Martie de Jong, specialismeleider eetstoornissen van PsyQ, zegt: “Inschatting is dat minimaal 3% van de Nederlanders op een moment in hun leven gebukt gaan onder een eetbuistoornis.”

Rubriek: Food > Food Datum: 04-05-2015

Lees meer

Ouders probleemkinderen komen tot rust door vetzuren

Geef drukke kinderen omega-3 en ze komen tot rust. Zelfs het gedrag van de ouders verbetert als de kinderen extra vetzuren innemen, meldt het tijdschrift Fit met Voeding.

Rubriek: Food > Food Datum: 26-03-2015

Lees meer

Veel Nederlanders gebruiken smoesjes om te snoepen

Smoesjes om te snoepen? Nederlanders gebruiken deze volop! Dit blijkt uit onderzoek van Anta Flu naar het snoep- en smoesgedrag van Nederlanders. Vooral vrouwen rechtvaardigen het eten van een snoepje voor zichzelf: bijna de helft van de vrouwen doet dit regelmatig.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-03-2015

Lees meer

Smartphone leest ingrediënten van voeding

Een Israëlische startup genaamd Unispectral komt met een zeer innovatieve toepassing voor de camerafunctie van de smartphone. Deze toepassing kan de chemische samenstelling van bijvoorbeeld een glas drinken tonen, zoals een glas whisky. Denk hierbij aan het percentage water, alcohol, maar ook alle andere stoffen. Wij bespreken de toekomst van de intelligente toepassing en waarom het geen toeval is dat deze afkomstig is uit Israël.

Rubriek: Food > Food Datum: 10-03-2015

Lees meer

Nederlanders steeds meer in topconditie

De helft van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar bewuster gaan leven. In deze periode is men vooral minder alcohol gaan drinken, minder gaan eten en meer gaan letten op de mentale gezondheid. Deze bewustwording zorgt er mede voor dat een kwart van de Nederlanders dagelijkse beweging registreert. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.

Rubriek: Food > Food Datum: 05-03-2015

Lees meer

Nederlandse vrouwen wijten energiegebrek onterecht aan winterweer

Den Haag, woensdag 4 februari 2015 - Uit onderzoek van het Florida Department of Citrus (FDOC) blijkt dat 78% van de Nederlandse vrouwen hun verminderde productiviteit en gezondheid afschrijft op de regen en het koude winterse weer. Het koude, natte seizoen eist zijn tol op de respondenten.

Rubriek: Food > Food Datum: 09-02-2015

Lees meer

Yoga beschermt tegen hart- en vaatziekten

Het doen van yoga is een goede manier om jezelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Vooral als je geen zwaardere sporten kan doen. Dat suggereert recent onderzoek.

Rubriek: Food > Food Datum: 17-12-2014

Lees meer

Bijna 40% van slaapuren in verkeerde houding

Het nieuwe platform slaapfysio.nl is gelanceerd. Het platform gaat lichamelijke klachten, veroorzaakt door slecht slaapgedrag, te lijf. Veel lichamelijke klachten ontstaan door het slaapgedrag in combinatie met een ongeschikt bed of kussen. Het platform wil daarom een brug slaan tussen fysiotherapeuten en beddenspecialisten.

Rubriek: Food > Food Datum: 11-12-2014

Lees meer

Diëtist adviseert vaker bij ondervoeding dan bij overgewicht

Ondervoeding, diabetes en overgewicht dat zijn de aandoeningen waarbij de Nederlandse diëtist het meest begeleidt. Vooral advisering bij ondervoeding gebeurt steeds vaker: door 44% van de diëtisten. Terwijl 37% van de diëtisten aangeeft bij overgewicht te begeleiden. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête door de online nieuwsbrief 'Nieuws voor diëtisten'.

Rubriek: Food > Food Datum: 11-12-2014

Lees meer

Kinderen ‘voeden’ honger met stimulerende middelen

Kinderen worden thuis gevoed met lege calorieën, voeding die amper voedingswaarde heeft. Dat compenseren ze met suikerrijke voeding, vette hap, alcohol en drugs. “Een enorme weerslag op gedrag en leerprestaties, is het gevolg,” schrijft dr. Gert. E. Schuitemaker in het boek ‘Voeding & Gedrag’. “En het draagt bij tot ernstige gedragsziekten als ADHD en autisme.”

Rubriek: Food > Food Datum: 09-12-2014

Lees meer

Goede voeding verbetert kwaliteit van leven in de zorg

Voeding kan, behalve in preventieve zin of als medicijn, uitstekend worden ingezet om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Dit was de boodschap van de sprekers tijdens het symposium Goede Voeding in de Zorg op 28 oktober dat georganiseerd werd door Food Hospitality.

Rubriek: Food > Food Datum: 17-11-2014

Lees meer

Voedingscentrum start campagne tegen snoepverleiding

Het moet eens afgelopen zijn met de 'ongewenste voedselverleidingen' bij de kassa. Het Voedingscentrum begint dinsdag met een actie tegen wat het zelf 'opdringkassa's' noemt.

Rubriek: Food > Food Datum: 11-11-2014

Lees meer

Kwart zoekt geen psychische hulp vanwege schaamte

Een kwart van de Nederlanders zoekt geen hulp bij psychische klachten omdat ze zich schamen. Dat blijkt uit onderzoek van GGZ-instelling U-center onder 1.051 Nederlanders.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-10-2014

Lees meer

Kwart zoekt geen psychische hulp vanwege schaamte

Een kwart van de Nederlanders zoekt geen hulp bij psychische klachten omdat ze zich schamen. Dat blijkt uit onderzoek van GGZ-instelling U-center onder 1.051 Nederlanders.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-10-2014

Lees meer

Meerderheid voor nieuw donorsysteem

Een meerderheid (61 procent) van de Nederlanders is voorstander van het invoeren van een systeem waarbij mensen automatisch als orgaandonor worden geregistreerd.

Rubriek: Food > Food Datum: 20-10-2014

Lees meer

Driekwart Nederlanders vindt zichzelf een mooi mens

Bijna driekwart van de Nederlanders vindt zichzelf een mooi mens. Ondanks dat zij jong of oud zijn, of zich dik, dun, gezond of minder gezond noemen.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-10-2014

Lees meer

Energiedrankjes mogelijk gevaar voor volksgezondheid

Onderzoekers van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwen dat de toenemende consumptie van energiedrankjes mogelijk slecht is voor de volksgezondheid, vooral bij jonge mensen.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-10-2014

Lees meer

Overspannenheid vaakst in financiële sector

Jaarlijks worden bijna 20.000 mensen ziek door hun werk. Het gaat het vaakst om een psychische aandoening, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten over 2013, gedaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Rubriek: Food > Food Datum: 07-10-2014

Lees meer

Levensverwachting stijgt opnieuw

Nederlanders leven steeds langer, maar niet langer in een volledig goede gezondheid. Het aantal jaren met beperkingen neemt toe.

Rubriek: Food > Food Datum: 06-10-2014

Lees meer

De Nederlandse vrouw schaamt zich voor haar naakte lichaam

De Nederlandse vrouw schaamt zich voor haar naakte lichaam. Ze voelt zich te dik, bleek en ontevreden. Vooral de buik is een punt van schaamte, zegt 47 procent van de ondervraagden in het Blootonderzoek 2014 van het tijdschrift gezondNU.

Rubriek: Food > Food Datum: 02-10-2014

Lees meer

34% van alle online kopers koopt mobiel

Nederland telt in het eerste half jaar 4 miljoen mobiele kopers. Dat is 34% van alle online kopers. De tablet is het meest gebruikte mobiele apparaat om online aankopen mee te doen. Van alle online kopers heeft 25% hun tablet (wel eens) gebruikt voor een online aankoop. 15% van de Nederlanders heeft in het eerste half jaar van 2014 hun smartphone gebruikt voor het doen van een online aankoop.

Rubriek: Food > Food Datum: 25-09-2014

Lees meer

Helft patiënten durft arts 'niets' te vragen

De helft van de patiënten ervaart barrières in een gesprek met een arts. Vooral kwetsbare patiënten, zoals chronisch zieken, durven tijdens een gesprek met hun arts niet verder te vragen.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-09-2014

Lees meer

Vette vis eten verlaagt kans op ALS

Mensen die regelmatig vette vis eten hebben 35 procent minder kans op het ontwikkelen van de spierziekte ALS. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-09-2014

Lees meer

De 15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden

We houden te vaak vast aan gewoontes en gedragspatronen die ons niets dan pijn en stress opleveren. Ons leven verbetert pas wanneer we de onzin van deze dingen inzien, en ze eindelijk opgeven.

Rubriek: Food > Food Datum: 17-09-2014

Lees meer

Hersenen krimpen door slecht slapen

Een slechte nachtrust lijkt in verband te staan met het krimpen van de grijze stof in de hersenen in de loop van de tijd. Dat blijkt uit een onderzoek aan de University of Oxford en University of Oslo.

Rubriek: Food > Food Datum: 09-09-2014

Lees meer

Supermarkten maken verlies met webwinkel

De meeste supermarktketens in Nederland en andere Europese landen leggen geld toe op hun webwinkel. Dat stelt advieskantoor Strategy& in een recent verschenen rapport, meldt Het Financieele Dagblad.

Rubriek: Food > Food Datum: 04-09-2014

Lees meer

Groente en fruit goed voor teint

Door het regelmatig eten van groente en fruit krijgt de huid een mooiere kleur en gezondere glans dan door zonnebaden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Rubriek: Food > Food Datum: 01-09-2014

Lees meer

Jongeren willen fit zijn, ouderen gezond

Verschillende generaties hebben verschillende redenen om gezond te eten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Jongeren willen fit zijn, ouderen willen vooral gezond blijven.

Rubriek: Food > Food Datum: 01-09-2014

Lees meer

Thee drinken kan risico op vroegtijdig sterven verkleinen

Vaak thee drinken kan het risico op een vroegtijdige dood volgens artsen verkleinen.

Rubriek: Food > Food Datum: 01-09-2014

Lees meer

Mensen krijgen drie keer zoveel calorieën binnen op barbecue

Tijdens een barbecue worden er per persoon gemiddeld 1.800 calorieën genuttigd, drie keer zoveel als een gemiddelde maaltijd die thuis gegeten wordt.

Rubriek: Food > Food Datum: 27-08-2014

Lees meer

De 3 excuses om meer chocolade te eten

Kijk, dit is nou eens waanzinnig goed nieuws: 3 redenen waarom je meer van het overheerlijke bruine goedje genaamd chocolade zou moeten eten. Houd ons nu nog maar eens tegen!

Rubriek: Food > Food Datum: 21-08-2014

Lees meer

Sportschoenen met felle kleuren scoren hoog bij kinderen

In september start voor ongeveer 1 miljoen kinderen weer een nieuw sportseizoen. Dat betekent meestal: nieuwe sportschoenen kopen.

Rubriek: Food > Food Datum: 19-08-2014

Lees meer

Veel vrouwen herkennen beroerte niet

De meeste vrouwen weten wel dat ze het alarmnummer moeten bellen als ze een beroerte krijgen. Velen herkennen de verschijnselen van een beroerte echter niet.

Rubriek: Food > Food Datum: 07-08-2014

Lees meer

Derde Nederlanders gooit meer voedsel weg voor vakantie

Een derde van de Nederlanders gooit meer voedsel dan normaal gesproken weg voordat ze op vakantie gaan.

Rubriek: Food > Food Datum: 31-07-2014

Lees meer

Stress vertraagt de stofwisseling

Stress kan de stofwisseling van vrouwen vertragen en tot gewichtstoename leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van Ohio State University.

Rubriek: Food > Food Datum: 24-07-2014

Lees meer

Nederlanders tevreden over hun voornaam

Vrijwel alle Nederlanders zijn tevreden over hun voornaam. Slechts 5 procent wil graag de voornaam laten veranderen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Rubriek: Food > Food Datum: 03-07-2014

Lees meer

Sociale media slecht voor zelfbeeld vrouwen

Bijna twee derde van de vrouwen die deelnamen aan een enquête van tijdschrift Viva is van mening dat de diverse sociale media slecht zijn voor hun zelfbeeld.

Rubriek: Food > Food Datum: 03-07-2014

Lees meer

Appel werkt het best tegen knoflookadem

Het eten van een appel werkt het beste om een onaangename knoflookadem te neutraliseren. Wie zich flink te buiten is gegaan aan tapas of curry hoeft maar een appel te nemen en het bekende bijeffect van knoflook verdwijnt in ieder geval grotendeels, zo meldt Daily Mail aan de hand van Amerikaans onderzoek. Citroensap en munt staan op de tweede en derde plaats om de geur te verdoezelen. Ook peterselie en spinazie hebben een positief effect op de adem.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-06-2014

Lees meer

Meer energie in 10 minuten

Zit je te gapen na de lunch? Vallen je ogen om vier uur al bijna dicht? Kom snel uit je dip met deze praktische tips voor meer energie. Ze kosten je hooguit 10 minuten.

Rubriek: Food > Food Datum: 19-06-2014

Lees meer

'Koffie goed voor de tanden'

Het drinken van een kop koffie zorgt er niet alleen voor dat men alert blijft, het voorkomt ook tandbederf. Dat beweren Braziliaanse onderzoekers.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-06-2014

Lees meer

De waarheid over suiker volgens Dr. Robert Lustig

De beroemde kinderarts Robert Lustig is voor het eerst in Nederland op 23 mei in het LUMC “suiker is net zo verslavend als alcohol en drugs” is zijn verontrustende visie op het 3e Arts en Voeding Congres.

Rubriek: Food > Food Datum: 20-05-2014

Lees meer

'Jongeren willen gezond eten'

De 'generatie Z', jongeren tot en met 23 jaar, willen gezonder eten dan eerdere generaties. Ze geven de voorkeur aan verse groenten en zelfgekookte maaltijden.

Rubriek: Food > Food Datum: 17-05-2014

Lees meer

'Goede vetten beschermen baby's tegen overgewicht'

Meer omega-3-vetzuren en minder linolzuur in de voeding van zuigelingen en jonge kinderen beschermt ze tegen overgewicht op latere leeftijd.

Rubriek: Food > Food Datum: 14-05-2014

Lees meer

Vis vermindert risico op depressies bij vrouwen

Twee keer per week vis eten vermindert het risico op een depressie bij vrouwen met 25 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van het Menzies Research Institute.

Rubriek: Food > Food Datum: 06-05-2014

Lees meer

Gezondheidsklachten na eten gojibessen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een aantal klachten gekregen van consumenten die na het consumeren van Gojibessen moesten overgeven, maagpijn of diarree kregen.

Rubriek: Food > Food Datum: 05-05-2014

Lees meer

Voorjaarsschoonmaak voor de neus

Voorjaarsopruiming houdt wellicht in het schoonzuigen van de achterkant van je koelkast, het reinigen van pluis uit de afvoer van je wasdroger, en het opbergen van je dikke truien achter in je kast, maar toch is de aanbeveling van een deskundige van de Universiteit van Michigan, afdeling Gezondheid, een heel ander gebied dat een grote schoonmaak nodig heeft – je neus.

Rubriek: Food > Food Datum: 27-04-2014

Lees meer

'Beetje wijn houdt nieren gezond'

Af en toe een glaasje wijn helpt de nieren gezond houden. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Colorado. De onderzoekers analyseerden data uit de National Health and Nutrition Examination, een studie waaraan tussen 2003 en 2006 bijna 6.000 mensen deelnamen.

Rubriek: Food > Food Datum: 26-04-2014

Lees meer

Kinderen die koken eten meer groenten

Kinderen die helpen met het bereiden van hun eigen maaltijden eten beduidend meer groenten dan degenen die niet betrokken zijn bij het ​​koken. Dit suggereert Nestlé in het tijdschrift Appetite.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-04-2014

Lees meer

RosaLife deelt prijzen uit

Leefstijlplan RosaLife, nieuw in de beautybranche, steunt het Tamar Center met de verkoop van een prachtige kleinnood. Deze driedelige armband is ontworpen door de Nederlandse sieradenmaakster Froukje Espeldoorn en wordt met de hand gemaakt door ex-prostituees van het Tamar Center in Pattaya in Thailand. Met de opbrengst worden vrouwen in Thailand letterlijk vrijgekocht uit de handen van exploiteurs en krijgen zij een kans om een nieuw leven te beginnen.

Rubriek: Food > Food Datum: 22-04-2014

Lees meer

Nederlanders eten 35 miljoen eieren met Pasen

Tijdens de paasdagen tikken Nederlanders ongeveer 35 miljoen eitjes. Dat is volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (ANEVEI) ruim twee eieren per persoon in het hele paasweekend.

Rubriek: Food > Food Datum: 21-04-2014

Lees meer

Check je snack

Snack500 geeft informatie over populaire snacks en tussendoortjes. Deze app vergelijkt het aantal calorieën en de hoeveelheid suiker en vetten.

Rubriek: Food > Food Datum: 15-04-2014

Lees meer

Peulvruchten voor een lager cholesterol

Een dagelijkse dosis peulvruchten verlaagt het LDL-cholesterol in het bloed, en daarmee waarschijnlijk het risico op hart- en vaatziekten.

Rubriek: Food > Food Datum: 09-04-2014

Lees meer

Nederlanders eten minder fruit en meer chips

We eten tegenwoordig minder fruit en groenten dan ruim twintig jaar geleden en meer chips, chocolade en snoep. Dat blijkt uit een onderzoek dat het RIVM donderdag naar buiten bracht.

Rubriek: Food > Food Datum: 28-03-2014

Lees meer

"Superfoods bestaan wel"

Het voedingscentrum is naar buiten gekomen met het bericht dat superfoods niet bestaan. Jesse van der Velde, auteur van de boeken Voor Altijd Jong en Superfoodrecepten is het slechts deels met het voedingscentrum eens.

Rubriek: Food > Food Datum: 10-03-2014

Lees meer

Nederlander trapt niet in zogenaamde superfoods

Tegenwoordig worden allerlei producten aangeprezen als superfoods. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen zouden ze uiteenlopende ziekten en ongemakken voorkomen. Maar zulke wondermiddelen bestaan niet. Nederlanders blijken er dan ook niet in te trappen. Slechts 1 op de 10 geeft aan het noodzakelijk te vinden om superfoods te eten naast de gewone voeding.

Rubriek: Food > Food Datum: 06-03-2014

Lees meer

Nieuwe hype: Push ups or Pay

Er is een nieuwe hype op de NekNomination: de gezonde variant 'Push ups or pay'. Een Nederlandse personal trainer was klaar met het alcoholmisbruik.

Rubriek: Food > Food Datum: 20-02-2014

Lees meer

Plantaardig supplement met vitamine D

In de winter is de lichaamseigen productie van vitamine D een stuk lager dan ‘s zomers. Wel zo prettig dus, als je lichaam er voldoende van heeft. Nieuw is een biologische vitamine D gemaakt van champignons.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-02-2014

Lees meer

Biologisch alternatief voor frisdrank

Voor de Nederlandse horeca markt heeft JetDrinks een nieuwe lijn biologische frisdrank in het assortiment opgenomen van het merk Naturfrisk. Dit om de groeiende vraag naar producten die met respect voor de natuur geproduceerd worden nog beter te kunnen beantwoorden.

Rubriek: Food > Food Datum: 14-02-2014

Lees meer

'Cholesterolgekte' grijpt om zich heen

Nederlanders tussen 30 en 70 jaar kunnen voortaan gratis hun cholesterol laten meten. Iedereen die denkt dat het cholesterolgehalte veel zegt over de gezondheid van hart- en bloedvaten, lijdt in meer of mindere mate aan de ‘cholesterolgekte’.

Rubriek: Food > Food Datum: 06-02-2014

Lees meer

Zorgen over nieuwe voedselallergie-wetgeving

Vanaf 13 december 2014 is het voor iedere horeca-ondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken. Hierbij moet aan klanten en gasten informatie worden verstrekt over de aanwezigheid van allergenen in onverpakte producten. De Nederlandse horeca lijkt echter nog lang niet klaar voor de nieuwe, Europese regelgeving.

Rubriek: Food > Food Datum: 29-01-2014

Lees meer

Diëtist vindt koolhydraatbeperkt dieet goed inzetbaar

Bijna de helft van de Nederlandse diëtisten vindt een koolhydraatbeperkt dieet effectief en goed inzetbaar bij overgewicht en diabetes. En 38% adviseert wel eens een koolhydraatbeperkt dieet.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-12-2013

Lees meer

Overleef de feestdagen met de feestdagencoach

Pas op voor marsepein met de rode kleurstof E120, die kan gedragsproblemen bij kinderen veroorzaken; en kijk uit voor ‘wild’ uit de bio-industrie, het vlees kan resten antibiotica bevatten. Het is zomaar een greep uit 'De feestdagencoach' van levensmiddelentechnoloog ir. Ralph Moorman. In deze gids met boodschappenadvies wijst Moorman op de nadelen van al het lekkers waarmee wij onszelf tijdens de feestdagen verwennen. Soms zijn die nadelen schokkend. Zo staan pepernoten stijf van kankerverwekkende acrylamides en transvetzuren. Dat terwijl er ook gezonde én lekkere producten in de schappen te vinden zijn. Als je maar weet waar je op moet letten...

Rubriek: Food > Food Datum: 04-12-2013

Lees meer

Insecten eten

Is insecten eten de oplossing voor het toekomstige voedselprobleem? Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie (insectenstudie) aan de Wageningen UR en mede-auteur van het insectenkookboek verkent samen met filosoof en voedselliefhebber Luca Consoli van de Radboud Universiteit Nijmegen, in een gevarieerde avond deze vraag.

Rubriek: Food > Food Datum: 14-10-2013

Lees meer

Geitenzuivel: wel zo gezond

Voor ons Nederlanders misschien moeilijk te geloven, maar wereldwijd wordt van oudsher meer geiten- dan koemelk gedronken. En niet voor niets.

Rubriek: Food > Food Datum: 13-08-2013

Lees meer

Nederland wil informatie terug op zelfzorgmiddelen

Inmiddels 64.000 handtekeningen voor Petitie Handen af van de homeopathie.

Rubriek: Food > Food Datum: 11-07-2013

Lees meer

Cheers to health & beauty!

Snel en makkelijk gezonde cocktails maken met Pure Inventions. Voeg Pure Inventions toe aan je water of yoghurt voor een lekker smaakje en gezonde twist. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt?

Rubriek: Food > Food Datum: 13-06-2013

Lees meer

Groentefriet

Nieuw in de supermarkt:
PLUS biedt als eerste en enige supermarkt Groentefriet. Het eten van groenten was nog nooit zo lekker, leuk en aantrekkelijk.

Rubriek: Food > Food Datum: 23-05-2013

Lees meer

5G vooruitlopend op de toekomst

Sinds kort kunnen we sneller onze zaken doen via 4G. Een slimme ondernemer kiest hier voor volgens de reclame. smartSLIM komt met 5G. Al een generatie verder dan 4G. Het concept heeft alleen niets met mobiel internet te maken, maar staat voor Gemakkelijk Gezonde Gewichtsbeheersing met Goed Gevolg. De apparatuur van smartPULS op het gebied en cavitatie is bij vele studio’s en salons zeer succesvol. Cavitatie is succesvol te combineren met afslankproducten. Na een inventarisatie van de op de markt zijnde producten is binnen het smartSLIM 5G concept gekozen om te werken met dline. Wat maakt deze producten nu net even anders?

Rubriek: Food > Food Datum: 20-05-2013

Lees meer

Snel effect bij allergie

Niezen, een lopende neus en jeukende ogen. Een allergie kan in veel vormen voorkomen en is een reactie van ons immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen ofwel allergenen.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-05-2013

Lees meer

Eerlijke producten thuis gebracht

Verse groenten, fruit en aardappelen. Een keuze tussen vlees/vis of vegetarisch. Ambachtelijk gebakken brood. Extra streekproducten zoals kaas, sap, melk, boter, eieren, paddenstoelen, dressing, jam, honing.
En dat iedere veertien dagen thuis gebracht.

Rubriek: Food > Food Datum: 07-03-2013

Lees meer

Van Light koken naar Gezond eten

Vanaf 26 februari ligt Gezond eten in de winkel. Inspelend op de trend van gezond leven, is het concept van het magazine Light koken verbreed en staat gezond eten nu meer centraal. Light koken is daarom gerestyled en omgedoopt tot het nieuwe magazine Gezond eten.

Rubriek: Food > Food Datum: 28-02-2013

Lees meer

Nederlander wil rokend en snackend 100 worden

Nederlanders willen graag heel oud worden. Het liefst 100. Maar wel rokend, snackend en tv-kijkend.
Dat blijkt uit een opinieonderzoek dat gezondNU liet uitvoeren samen met De Nationale Gezondheidsbeurs.

Rubriek: Food > Food Datum: 29-01-2013

Lees meer

Met verstand gezond

Allemaal willen we zo graag gezond zijn en er stralend uitzien. Waarom? Omdat het ons gelukkig maakt. Huidklachten zijn gezondheidsklachten en gezondheidsklachten zijn voor 70% gerelateerd aan onze voeding. Dit betekent dat verkeerde voeding ook huidklachten kan veroorzaken. Zoals u weet, is huiduitslag vaak het gevolg van darmproblemen. Met goede voeding is veel te voorkomen. Met voeding kun je de meeste gezondheidsklachten voorkomen en/of verbeteren. Voor juiste voeding is het nooit te laat.

Rubriek: Food > Food Datum: 24-01-2013

Lees meer

Zuiveren en ontgiften

Dankzij dit nieuwe voedingssupplement Normapur van Phytomer.

Rubriek: Food > Food Datum: 22-01-2013

Lees meer

App ‘Mijn zorgcoach’

De handige app ‘Mijn Zorgcoach’ is gelanceerd voor iPhone en Android. Bedoeld voor iedereen die (beginnende) klachten wil bijhouden met tekst en foto’s. Noteer de afspraak met uw arts of therapeut in de app. Een reminder om je ingevulde oefeningen niet te vergeten maken ‘Mijn zorgcoach’ compleet.

Rubriek: Food > Food Datum: 25-10-2012

Lees meer

Sapkuurproeverij aan zee

Wie altijd al het sapkuren, de nieuwste lifestyle trend om te ontstressen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, wilde uitproberen, kon dit doen tijdens de eerste landelijke sapkuurdag aan zee, mét mini-proeverij.

Rubriek: Food > Food Datum: 20-07-2012

Lees meer

Pitch & Food Event

Vrijdag 8 juni, vond in Landhuishotel De Bloemenbeek het eerste Pitch & Food Event plaats voor het internationale boekproject “Health Cuisine. 12 Cuisines. 12 Destinations”. De doelstelling van het goedbezochte evenement was het voorstellen van het team achter Health Cuisine.

Rubriek: Food > Food Datum: 27-06-2012

Lees meer

Stop schelden met kanker

Schelden met kanker blijkt populair. Renee Trompert heeft dit aan den lijve ervaren tijdens de opnames van Echte meisjes op zoek naar zichzelf.

Rubriek: Food > Food Datum: 07-06-2012

Lees meer

Half Nederland kent belang vitamine D niet

Bijna de helft van de Nederlanders weet niet dat kinderen onder de 4 jaar en vrouwen boven de 50 extra vitamine D nodig hebben. Toch slikt driekwart van de Nederlanders voedingssupplementen.

Rubriek: Food > Food Datum: 25-04-2012

Lees meer

Slimmer door sigaretten en koffie?

Goed nieuws voor koffiedrinkers en rokers? Wie dacht dat deze alleen maar negatieve effecten met zich mee brengen - stank, hartkloppingen, ziektes - heeft het mis. Een kop koffie in de ochtend maakt ons slimmer en een sigaret erbij maakt ons scherper.

Rubriek: Food > Food Datum: 16-04-2012

Lees meer

Biologische Wellnessthee

Een met aandacht gezet, vers kopje thee kan je gevoel van ‘wellness’ aanzienlijk verhogen. In de literatuur staat thee bovendien bekend vanwege de diverse positieve effecten op de gezondheid. Nieuw van Oscar & Babette® is de ‘Joyful Tea Wellness’- Collectie.

Rubriek: Food > Food Datum: 15-03-2012

Lees meer

Lekker: een patatje!

Eén op de drie Nederlanders gaat minimaal één keer per week naar de snackbar of zet thuis de friteuse aan. Mannen houden meer van patat en frikadel dan vrouwen, 36 tegen 27 procent. Veertigers zijn dol op een vette hap (46%), zestigers hebben die tijd gehad (12%). Hoger opgeleiden scoren met amper twintig procent beduidend lager dan gemiddeld.

Rubriek: Food > Food Datum: 26-01-2012

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio